Distantsõppe muljed

Foto: Marleen Mets

Distantsõpe on toimunud üldiselt hästi, kuid motivatsiooni õppimiseks kipub veidi väheks jääma. Iseenesest saaksin ka kõigega hakkama, kuid tahtmist ja viitsimist on vaja. Sellega on juba natuke raskem. Informaatika ülesannetega on päris palju tegemist olnud ning tihtipeale pole jõudnud neid õigeaegselt ära teha. Koolis, kontaktõppe ajal on kohe palju lihtsam ennast õppima sundida.

Foto: Julia Mitt

 
Tunnen, et õppimisele kulub mul tunduvalt rohkem aega. Vahel ei jõua ühe päevagagi kõike ära teha. Muidugi tuleb ka palju rohkem pause sisse, kuid siiski on vahet tunda. Probleemideks ongi põhiliselt olnud tööde õigeaegne valmis jõudmine. Üritan ikka asju vaikselt järele teha, kuid nii palju uut tuleb kogu aeg peale, et vahel pean ka lihtsalt puhkama. Püüan siiski selle kallal pingutada ja kooliga järje peale saada.  Siiski arvan, et asi läheb paremuse pooleja et peagi saan oma tööd korda. Olen lubanud tõesti pingutada ning rohkem õppimisele pühenduda. Otseselt millegagi abi vajanud pole, kui, siis vaid pisiasjadega ja nende kohta saan abi sõpradelt, vanematelt, või õpetajatelt. 

Foto: Lisandra Krass

Foto: Lisandra Krass

Foto: Marleen Mets


Õpetajatel on koduõppe ajal olnud kõigil väga palju erinevaid süsteeme ja õppemeetodeid. Õnneks olen enamikega neist juba harjunud, kuna paljud õpetajad õpetasid meid ka 6. klassis ja tänu sellele pole raske leida üles tunnitööd. Zoom 'i tunnid on saanud juba väga harjumuspärasteks, kuid vahel korraldatakse tunde ka Google Meet 'is, mis on samuti üsna mugav koht videotundide jaoks. Väga meeldiv keskkond, kus veel ülesandeid teha on näiteks Opiq.

Veidi raskem on infot/töid leida näiteks Stuudium 'i Tera 'st või Google Classroomi 'st. Tera  sellepärast, et see on Stuudium 'is peidetud, mitte nagu tunnitööd või kodused ülesanded. Classroom  aga sellepärast, et see asub hoopis teises kohas ja meeldetuletus ülesandest tuleb vaid Gmail 'ile, kuhu tuleb eraldi, Stuudium 'ist väljaspool minna.

Aja planeerimine on aga tõenäoliselt olnud üks raskemaid ülesandeid kogu kodusolemise jooksul. Olen palju väljas käinud ja aega jalutades või rattaga sõites sisustanud. Tihti oleme koos lähedalelava klassiõega õhtud õues veetnud, et veidi nelja seina vahelt arvuti tagant välja saada ja värsket õhku hingata. See on kahjuks ka koolitöös lünki põhjustanud, kuid leian, et vahel antakse ka veidi liiga palju teha. Ei tohiks ju olla nii, et terve päev pean laua või arvuti taga istuma ja tunniks ajaks väljas käimine tekitab juba probleeme. Kui olen suhelnud teiste koolide omavanustega, siis neil lõpeb kool tükk maad varem, seega minu arvates võiks pisut töökoormust vähendada. Üldpilt on aga põhimõtteliselt korras, välja arvatud motivatsiooni puudumune, kuid selle kallal saab töötada.







 

Kommentaarid

  1. Teksti tuli ka ilmestada. Head pildid! Hea (enese)analüüs!

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

programmiidee